Si alguna cosa té Barcelona és varietat. Les opcions d’oci es multipliquen a la ciutat comtal i el simple fet d’anar a prendre una copa pot convertir-se en tota una experiència. La llista de bars curiosos on passar una bona estona és molt llarga. Tant, que hem decidit posar-t’ho fàcil i escollir, d’entre tots, els que podrien ben ser els 12 bars més originals de Barcelona, encara que n’estiguem deixem un bon grapat d’interessants fora. Si encara no hi has estat, ja tens pla per la pròxima quedada.

Bars originals a Barcelona

1. Bosc de les Fades

Bosc Fades

Foto: Bosc de les Fades

És probablement un dels locals més coneguts, però també més màgics de Barcelona. La decoració i vegetació entre fades i altres éssers especials fan que et sentis en un altre món. Com si fóssim en un bosc de fades, prendrem alguna cosa en un enfosquit ambient de conte.

 • On és? Passatge de la Banca, 5-7

2. Dow Jones Bar

Dow Jones Bar

Foto: Dow Jones Bar

Si t’atreuen les inversions i assumir riscos, aquest és el teu bar. Al Dow Jones Bar venen les begudes a través d’un sistema borsari des de 1995. Mai prendre una copa havia estat tan entretingut. Observa com van variant els preus, familiaritza’t amb la llei de l’oferta i la demanda i para atenció a les pantalles per demanar la beguda en el moment clau.

 • On és? Carrer del Bruc, 97

3. Soda Bus

Soda Bus

Foto: Soda Bus

A la llista no podia faltar un local al cor de l’Eixample que ens transporta directament a la Gran Bretanya, gràcies a un autèntic autobús anglès plantat al mig del bar. Estil retro, ambient informal i la típica cabina vermella per acabar-ho d’adobar.

 • On és? Carrer d’Aribau, 125

4. Bharma

Foto: GonzaloIza.com

Cap seguidor de la famosa sèrie Lost pot perdre’s aquesta proposta. El Bharma et trasllada directament a l’illa, amb avió estrellat inclòs. Tot està pensat al detall perquè els amants de Lost gaudeixin de valent: fins i tot els plats que se serveixen porten el nom dels personatges de la sèrie.

 • On és? Carrer de Pere IV, 93

5. Ice Bar Barcelona

Ice Bar Barcelona

Foto: Ice Bar Barcelona

L’Ice Bar també és dels bars temàtics més populars de Barcelona. El local, un bar de gel situat, curiosament, a la platja, ofereix copes a 5º sota zero des de 2007.  L’entrada val 17,50 euros i inclou una consumició (no creiem que n’aguantis dues) i la jaqueta i els guants perquè suportis el fred. Perquè a l’Ice Bar solen canviar la decoració per motivar els clients, però el gel sempre es queda.

 • On és? Passeig Marítim de la Barceloneta, 38-A

6. Verne

Verne Barcelona

Foto: BN Grup

I del gel, al fons del mar. Verne és un local únic, tematitzat com si fos un submarí. És un restaurant, però ofereix copes un cop tenim la panxa plena. Experimenta sensacions de Capitán Nemo al Nutilus i de Julio Verne entre meduses mentre prens el teu còctel preferit.

 • On és? Carrer d’Aribau, 150

7. Nevermind

Nevermind Barcelona

Foto: Nevermind

Una pista d’skate dins d’un bar. Sembla una fantasia, però és real i és a Barcelona. El Nevermind és el bar dels skaters per excel·lència, i del punk, el rock i el grunge. Veuràs taules d’skate i grafitis per tot arreu i podràs beure cervesa i jugar al futbolí entre patinada i patinada. Tens la tarda entretinguda que buscaves assegurada.

On és? Carrer de Tallers, 68

8. Bobby’s Free

Bobby's Free

Foto: Bobby’s Free

El Bobby’s Free de Barcelona és una altra història. És un dels bars secrets que amaga la ciutat i aquest, concretament, s’amaga darrere una barberia. Quedaràs meravellat quan descobreixis un bar tan autèntic com el que amaga aquesta tapadera. Però no només et cal saber que és al centre de Barcelona. També et caldrà contrasenya, així que busca a les seves xarxes socials i al seu web i no te’n refiïs massa: la clau canvia cada mes. Ens encanta el concepte bar clandestí i prometem dedicar un article a tots els que hi ha a la ciutat, que no són pocs, i explicar-te si s’hi entra a través d’un armari, un frigorífic, o pronunciant una contrasenya a la barra d’un altre local.

 • On és? Carrer de Pau Claris, 85

9. Las Cuevas de Los Rajahs

Las cuevas de los Rajahs

Foto: Las cuevas de los Rajahs

Al Gòtic és possible endinsar-se en una cova per fer un brindis entre amics. Si t’agrada la idea, aquest és el teu local. Et semblarà que t’endinses en un forat esculpit en pedra i és que, realment, ho estaràs fent. Prendre’s una copa dins d’una gruta amb estalactites és possible a Barcelona.

 • On és? Carrer d’en Gignàs, 2

10. Coco Vintage Market

Coco Vintage Market

Foto: Coco Vintage Market

Coco Vintage Market

Foto: Coco Vintage Market

No sabem si ens agrada més de dia o de nit, així que et proposem visita doble al Coco Vintage Market. La personalitat del local salta a la vista i enamora qualsevol que vulgui prendre alguna cosa mentre llegeix alguna de les revistes o diaris que pots trobar al bar. I de nit, la lluminària i la música s’apoderen del Coco Vintage Market i ofereixen la nit perfecta a qui s’hi apropa.

 • On és? Passatge de Josep Llovera, 7

11. LaBar

LaBar

Foto: LaBar – Laundry Bar

I tampoc podia faltar a la llista el concepte Laundry Bar del LaBar de Barcelona. El joc de paraules del seu nom ho diu tot. Bugaderia i bar en un mateix espai, perquè l’espera mentre rentes la roba sigui tot un plaer.

 • On és? Carrer del Consell de Cent, 442

12. Sor Rita

Sor Rita

Foto: Sor Rita Bar

Acabem amb un pes pesant. El Sor Rita bar seria la definició exacta de local d’estètica kitsch. Les Barbies que són làmpades, els tapissos de lleopard a les parets i les sabates de taló penjant del sostre el fan únic i irrepetible. I Sor Rita presideix des d’una paret el que es viu a l’interior del local, que va molt de la mà de la decoració. Karaoke, markets, cabaret o tarot. Només has d’escollir el teu dia perfecte i deixar que les coses estranyes et robin el cor.

 • On és? Carrer de la Mercè, 27