Biblioteca Humana

La Biblioteca Humana és una iniciativa que va néixer a Dinamarca. Foto: BH

La Biblioteca Humana és una iniciativa que proposa als lectors un espai segur on poder conversar sobre llibres “humans” i sentir experiències personals que permetin ampliar horitzons als seus participants i comprendre millor la diversitat del món on vivim. Aquest projecte, que es va inaugurar a la biblioteca de la Florida el novembre passat, s’està estenent per la ciutat i organitzarà una nova trobada el 15 de juny a la biblioteca central Tecla Sala, al barri de Sant Josep.

El catàleg de llibres de la segona edició de la Biblioteca Humana mantindrà el de la passada edició de la Florida, tot i que també se n’afegiran molts altres relacionats amb la salut mental, la ideologia, la religió o la identitat de gènere. Amb tot, les lectures suggerides tenen la voluntat de desmuntar prejudicis i enderrocar les idees preconcebudes. És un esdeveniment obert al públic que busca trencar les barreres socials i desafiar els estereotips.

La Biblioteca Humana és una iniciativa de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació, organitzada per la xarxa de biblioteques locals i entitats de la ciutat. Així i tot, aquest projecte va néixer a Dinamarca fa 20 anys, de la mà de Ronni i Dany Abergel, Asma Mouna i Christoffer Erichsen. Dues dècades més tard, aquest projecte s’ha estès per més de 80 països d’arreu del món.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram