La Casa Amèrica Catalunya, amb seu al districte, entregarà avui a dos quarts de vuit del vespre (entrada lliure) el 10è Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d’Expressió a Iberoamèrica a Carlos Payán Velver.

El periodista mexicà, present a l’acte, descriurà la situació general de les llibertats d’expressió i d’opinió a l’Amèrica Llatina i més concretament al seu país, Mèxic, on el premiat és tota una referència del periodisme independent i compromès amb la defensa dels drets humans i dels sectors socials més vulnerables.

AMB JORDI ÉVOLE
L’acte comptarà amb la col·laboració del periodista Jordi Évole, el qual, a més de parlar sobre la situació actual de la llibertat d’expressió i informació, dedicarà part de la seva intervenció a parlar del periodista català Xavier Vinader, persona molt propera a la Casa Amèrica Catalunya i que va morir a principis del passat mes d’abril. Com Payán, Vinader era un referent del periodisme independent a casa nostra.

Pel que fa a Mèxic, i segons l’últim informe de l’organització Reporters Sense Fronteres (RSF), el país ocupa el lloc 148 –sobre un total de 179 països– en la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa 2015.