Una de les parades de la Fira Modernista de la Dreta de l'Eixample

La Fira Modernista serà un dels grans atractius de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample. Foto: Ajuntament

La Dreta de l’Eixample ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Festa Major del barri.

La celebració arriba carregada d’activitats de tota mena organitzades per la cinquantena d’entitats aplegades en la Coordinadora d’Entitats de Festa Major de la Dreta de l’Eixample i que durant aquesta setmana, des d’avui 22 de maig i fins al diumenge 26, omplirà els carrers de festa.

La fira modernista

Una de les majors atraccions de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample és la Fira Modernista. I és que la fira de comerciants més important del barri –i una de les més importants de la ciutat– arriba enguany a la majoria d’edat. Així, els dies 24, 25 i 26 de maig se celebrarà la 18a edició de la Fira Modernista, que es farà al carrer del Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent, i al carril central de la Diagonal, entre els carrers de Bruc i Girona.

Una de les particularitats de la fira d’enguany és que està dedicada al dramaturg i poeta Àngel Guimerà (1845-1924) en commemoració dels cent anys de la seva mort. De fet, aquest dimarts la Casa Elizalde va acollir la presentació de la Fira Modernista amb una conferència sobre Guimerà i el Modernisme, a càrrec de Ramon Bacardit, comissari de l’Any Guimerà.

D’altra banda, el gruix de la fira –com cada any– seran les parades modernistes dels comerços associats a Coreixample, l’agrupació de comerciants de la Dreta de l’Eixample, que estaran repartides per tot l’espai. Allà s’hi podran trobar productes artesans de tota mena, però la fira també té preparades diverses activitats paral·leles. D’una banda, una de les novetats és que hi haurà un espectacle inèdit de dansa i expressió artística preparat expressament per a la fira i dedicat a Àngel Guimerà.

Les propostes veïnals

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample és una de les entitats que més propostes ha preparat per a la Festa Major. L’entitat destaca activitats com l’exposició col·lectiva Recuperem i reciclem sobre el Taller Masriera elaborada amb tres escoles del barri. Una segona exposició destacada és la que l’entitat veïnal ha preparat sobre l’habitatge al barri per denunciar la situació de “gentrificació que està patint la Dreta de l’Eixample”.

L’associació també organitzarà diversos tallers, com el de pancartes per lluir a la cercavila gegantera. “El taller té el vessant lúdic i reivindicatiu dels espais verds de Consell de Cent i Girona”, expliquen des de l’Associació de Veïns sobre la prèvia d’un dels actes més multitudinaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram