superilla de Sant Antoni

L’Ajuntament ha començat el procés per acabar l’eix verd de Sant Antoni. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha començat el procés que permetrà fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni, donant continuïtat a la transformació que es va fer a l’entorn del mercat. L’objectiu és urbanitzar definitivament la part dels carrers Comte Borrell i Parlament i la plaça que hi ha al seu encreuament. Són zones on ara hi ha l’anomenat urbanisme tàctic.

La previsió és que el cost d’aquesta obra rondi els 8 milions d’euros i puguin començar les obres a principis del 2026. Amb l’aprovació del pressupost municipal i la dotació per dur a terme la tramitació d’aquest projecte, el Govern municipal podrà desencallar una reforma que el veïnat i les entitats fa temps que reclamen.

Els treballs de redacció i definició del projecte s’allargaran fins a finals de l’any vinent i comptaran amb el seu procés de participació veïnal.

Corregir “mancances”

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha remarcat que la pacificació definitiva dels carrers del Comte Borrell i Parlament es farà amb “la introducció d’alguns criteris de sentit comú”. “El primer és que neccessitem fer-la resolent les mancances que ja hem detectat als eixos verds de l’Eixample, traslladant els aprenentatges a la superilla definitiva de Sant Antoni”.

Bonet també ha recordat que convertir l’urbanisme tàctic en estructural a la zona és un “compromís de l’inici de mandat”. I és que el canvi a l’eix verd definitiu és una de les reivindicacions veïnals del barri per la degradació que estava patint l’espai els darrers mesos.

La transformació també serà per garantir la convivència d’usos de l’espai públic. I el tercer criteri és que necessitem accedir als Codis d’Accessibilitat.

Una notícia a seguir de prop

La reacció veïnal a la notícia ha estat, com es podia esperar, positiva. Així ho explica el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, qui veu com una “bona notícia” l’anunci de l’Ajuntament, però afegeix que demanaran una “comissió de seguiment” per conèixer les modificacions que vol aplicar el consistori al model d’eix verd.

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu de Fem Sant Antoni, Xàbius Caballé, qui també veu positiu que s’acabi l’urbanisme tàctic, però ha demanat transparència al consistori. “L’Ajuntament sempre deixa la porta oberta a modificacions als projectes votats en processos participatius, així que demanarem que es faci una comissió de seguiment i que el Consell de Barri no es converteixi en un calaix de sastre on hi vagi tot”,diu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram