Operari instal·lant el semàfor amb els coneguts personatges

El semàfor de ‘Mortadelo y Filemón’ ja funciona. Foto: Xavier Garcia

’Mortadelo y Filemón’, els mítics agents de la T.I.A. creats pel difunt Francisco Ibáñez, ja són immortals a Sant Antoni. I és que aquest cap de setmana es va fer l’acte d’inauguració del semàfor amb la seva silueta al barri, a la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb el carrer de Manso.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’associació de comerciants SOM Sant Antoni i la Plataforma de la Llosa de la ronda de Sant Antoni, en el que es converteix en el tercer semàfor dedicat als personatges d’Ibáñez a la ciutat. “Segur que es convertirà en un nou símbol del barri”, afirma la presidenta de l’associació de comerciants, Lídia Núñez.

D’altra banda, la decisió de posar el semàfor a prop del Mercat de Sant Antoni és perquè “és un punt neuràlgic de la venda de còmics i tebeos d’Ibáñez cada diumenge al Mercat Dominical”, segons explica la mateixa entitat.

La inauguració del semàfor va ser un acte festiu que, a més dels parlaments de les entitats impulsores de la iniciativa, va comptar amb la participació dels Trapelles, els Diables Infantils de Sant Antoni i l’actuació de les Ladies’s Trapelles Tabaleres. A més, van assistir a l’estrena del semàfor la filla i la família de Francisco Ibáñez. Un dels detalls de l’acte va ser el que va protagonitzar l’ONG De Veí a Veí cap a la família del mític escriptor. I és que els van fer entrega d’una miniatura del semàfor. “Va ser molt emocionant”, declara Núñez. També va assistir a l’acte l’actor que feia de Mortadelo, Benito Porcino.

Dues cruïlles de l’Eixample tindran semàfors de Mortadel·lo i Filemó
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram