Parades Fira Modernista

La Fira Modernista en una edició anterior. Foto: Ajuntament

La 18ª edició de la Fira Modernista i del Comerç de Barcelona ja ha començat. Des d’aquest divendres i fins diumenge, el carrer Bruc, de Consell de Cent a Diagonal, s’omple de paradetes, escenaris, exposicions i restauració d’inspiració modernista.

Una de les particularitats de la fira d’enguany és que està dedicada al poeta Àngel Guimerà (1845-1924), en commemoració dels cent anys de la seva mort. De fet, aquest dimarts la Casa Elizalde va acollir la presentació de la Fira Modernista amb una conferència sobre Guimerà i el Modernisme, a càrrec de Ramon Bacardit, comissari de l’Any Guimerà.

D’altra banda, el gruix de la fira –com és habitual des de fa anys– són les parades modernistes dels comerços associats a Coreixample, l’agrupació de comerciants de la Dreta de l’Eixample, que estan repartides per tot l’espai. Allà s’hi poden trobar productes artesans de tota mena, però la fira també té preparades diverses activitats paral·leles.

D’una banda, una de les novetats és que hi haurà un espectacle inèdit de dansa i expressió artística preparat expressament per a la fira i dedicat a Àngel Guimerà. Paral·lelament, s’ofereixen tallers de manualitats, visites i rutes guiades per espais i carrers modernistes i diverses activitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram