Sagrada Família

L’Ajuntament s’ha compromès a arribar a un acord per l’escalinata aquest mandat. Foto: Arxiu

Avui era un dia clau per al desenllaç del conflicte de l’escalinata de la Glòria de la Sagrada Família. I és que l’obra del temple fa temps que està enquistada per la forta afectació veïnal que tindria, ja que implica la pèrdua de més de mil habitatges. És per això que els veïns no volen que s’acabi l’obra de Gaudí, i si es fa que sigui escoltant les seves propostes.

Aquesta tarda, doncs, s’han reunit els veïns afectats pel conflicte amb la primera tinenta d’alcaldia i responsable d’Urbanisme del consistori, Laia Bonet, i l’arquitecta en cap de l’Ajuntament, Maria Buhigas, per acostar postures i començar a treure l’aigua clara del conflicte. Així, l’Ajuntament s’ha compromès a tenir tancat un acord aquest mandat.

Tres punts pactats

L’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha confirmat a aquesta publicació que han arribat a tres punts d’acord amb el consistori. D’una banda, respectar el dret a l’habitatge. “Si és el cas, minimitzar les afectacions i garantir els reallotjaments necessaris en habitatges”, expliquen des de l’entitat, que té assumit que hi haurà edificis que aniran a terra.

En segon lloc, els veïns afirmen que, atesa la data de finalització de les obres fixada pel temple, el que s’ha acordat amb l’Ajuntament és “treure definitivament l’angoixa del veïnat, resultant de la incertesa i amb el compromís de completar un canvi del planejament urbanístic vigent durant el mandat”.

Finalment, l’últim acord al qual han arribat les dues parts és que en qualsevol dels casos que es trobin en un futur “el temple s’haurà de fer càrrec de les despeses de l’operació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram