Imatge d’un dels solars afectats, al Fort Pienc. Foto: Google Maps

L’actual govern municipal va anunciar a mitjans de febrer que està estudiant la possibilitat d’expropiar 10 solars de sis barris del districte per poder-hi fer equipaments, escoles i habitatges públics.

De moment, però, la comissió d’ecologia, urbanisme i mobilitat ja ha aprovat la suspensió, durant un any, de llicències i permisos d’obres en aquests 10 solars, que són de propietat privada, amb els vots de Barcelona En Comú, PSC, ERC i la CUP. Durant aquest període el govern municipal analitzarà a quants solars canvi la qualificació urbanística per expropiar-los i fer-hi equipaments.

Els solars afectats per la decisió de l’Ajuntament són els següents: al barri del Fort Pienc l’illa delimitada pels carrers Marina–Diputació–Sardenya–Consell de Cent; al barri de la Sagrada Família l’illa Mallorca-Lepant-València-Marina i l’illa Mallorca-Nàpols-Provença-Sicília; a la Dreta de l’Eixample l’illa delimitada pels carrers Sant Joan-Rosselló-Roger de Flor-Provença i l’illa Rambla-Rosselló-Balmes-Còrsega; a la Nova Esquerra de l’Eixample l’illa dels carrers Mallorca-Comte d’Urgell-València-Comte Borrell i, finalment, a Sant Antoni l’illa Calàbria-Manso-Viladomat-Parlament i l’illa Paral·lel-Marquès del Campo Sagrado-Comte Borrell.

“URBANISME SOCIAL”
En declaracions als mitjans, la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va afirmar durant la presentació de la iniciativa que es tracta “d’un exemple de l’urbanisme social al servei de les necessitats dels barris, els districtes i la seva gent per prioritzar equipaments públics i habitatge per als veïns que més ho necessiten”. Per la seva banda, la regidora del Districte, Montserrat Ballarín, va justificar la decisió per la situació “de gairebé emergència” que l’Eixample viu en relació als equipaments públics.

Des de l’oposició, Francina Vila, del Grup Demòcrata, es va mostrar molt crítica amb la mesura i la va definir com un “aquelarre”. Segons Vila, que va comparar Colau amb l’expresident veneçolà Hugo Chávez, la decisió de l’Ajuntament “no és la manera més rigorosa o ètica de funcionar”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram