cotxe mossos

Imatge d’arxiu. Foto: @mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 10 de novembre a Barcelona un home i una dona per distribuir drogues sintètiques a domicili. Amagaven la droga al casc i a la part davantera de la motocicleta que utilitzaven per fer el repartiment.

En els registres, els agents van intervenir més de vuit quilos d’aquestes substàncies, més de 1.300 pastilles i pots de droga. Només en un dels turismes, propietat dels detinguts, s’hi van localitzar quatre quilos d’èxtasi. La investigació va començar després d’una primera detenció de la Guàrdia Urbana. Tots dos han ingressat a la presó.

Droga amagada al casc de la moto

La Guàrdia Urbana va detenir el 6 de setembre dues persones que anaven en motocicleta i entraven i sortien d’un immoble al carrer Provença amb actitud sospitosa. Els van identificar i escorcollar i van trobar amfetamines i cocaïna. Portaven la droga entre l’escuma protectora i la cobertura del casc. Les substàncies estaven preparades en dosis separades per tipologia i en una bossa amb tancament. També portaven 160 euros en bitllets fraccionats.

A partir d’aquí, els Mossos van iniciar una investigació i el passat 10 de novembre van tornar a detenir aquestes dues persones per un delicte contra la salut pública. Els agents van comprovar que ambdós sortien sempre del seu domicili amb el casc posat i amb la droga amagada a l’interior. A vegades també l’amagaven a la part davantera del vehicle, un espai que utilitzen sovint els narcotraficants.

Feien les vendes a domicili mai a la via pública

Sempre conduïen a gran velocitat i feien moviments i maniobres ràpides per fer moltes vendes i evitar possibles deteccions policials. El contacte amb el client el feien a través del mòbil i, poc després, accedien a l’immoble on el comprador realitzava la transacció de la droga, sempre amb un servei d’entrega a domicili.

Als habitatges hi estaven pocs minuts i mai feien les vendes a la via pública. D’aquesta manera, si els aturava la policia, sempre podien al·legar que eren substàncies per a consum propi i així evitar que se’ls detingués com a autors d’un delicte de tràfic de drogues, sinó per tinença de drogues o simplement ser denunciats administrativament.

Utilitzaven domicilis ‘guarderies’

Els detinguts feien servir domicilis anomenats ‘guarderies’ on amagaven i protegien les provisions de drogues, i que normalment no eren els seus domicilis habituals. D’aquesta manera, disposaven de gran quantitat de substància a la seva zona de venda, Barcelona ciutat, però transportaven poca quantitat en cada viatge que realitzaven. Cada dia en feien diversos. Després de les detencions, els agents van fer entrades als seus domicilis.

Les drogues que se’ls van intervenir són considerades drogues dures, de disseny, químiques o sintètiques, com cocaïna, amfetamines, metamfetamina, ketamina, èxtasis, mefedronai GHB. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga intervinguda estaria valorada en 205.403 euros.

Els detinguts van passar el dia 12 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, qui en va decretar el seu ingrés a presó.