Sebastian Pringle durant un concert de Crystal Fighters. Foto: Arxiu

El concert a l’Antiga Fàbrica Damm, situada al carrer Roselló, és des de fa uns anys una de les cites més esperades de les Festes de la Mercè. Enguany, el cap de cartell d’aquesta consolidada cita musical serà la banda londinenca de música indie i electrònica Crystal Fighters.

Crystal Fighters va néixer l’any 2007 i està liderada pel seu vocalista i guitarra Sebastian Pringle, que està acompanyat de Gilbert Vierich, Graham Dickson i Eleanor Fletcher. Coneguts per senzills com ‘You And I’ o ‘Love Is All I Got’, el seu àlbum de debut va ser Star of Love, que va veure la llum el 2010. El seu segon àlbum, Cave Rave, va arribar tres anys més tard.

La banda es caracteritza per fer una peculiar barreja amb guitarres electròniques i acústiques, sintetitzadors, percussió i instruments de tradició basca, com ara una txalaparta, un instrument similar al xilòfon. o un txistu, una petita flauta de tres forats. Aquesta relació amb el País Basc es deu al fet que una de les dues noies que fa segons veus és basca.

ELS TELONERS
Abans de Crystal Fighter, que tocaran a dos quarts de deu, serà el torn del rock alternatiu dels valencians Senior i el Cor Brutal i del pop psicodèlic dels catalans Ocellot.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram