Collboni recerca

Collboni va fer ahir la promera en un acte amb la ministra Morant. Foto: PSC

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha promès contractar 100 investigadors l’any per fomentar la recerca i la innovació si es converteix en el futur alcalde de la ciutat.

Collboni ho va anunciar ahir durant un acte celebrat a la seu de la Federació del PSC amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. L’actual primer tinent d’alcaldia del consistori va anunciar que la implementació del programa CreaFeina Investigadors, que inclouria la contractació anual d’un centenar d’investigadors. Per facilitar aquesta contractació, es finançaria el 45% del cost amb fons municipals, com s’ha fet amb altres col·lectius i a través de programes similars.

L’alcaldable va destacar la seva voluntat de continuar treballant per posicionar Barcelona com a referent internacional en recerca i innovació, gràcies a equipaments com el Barcelona Supercomputing Center.

A banda de la contractació d’investigadors, Collboni va desgranar altres propostes incloses al programa, com la desgravació del 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i del 50% del d’Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses que apostin per l’R+D+i, en la línia dels ajuts que ja tenen centres de recerca i universitats.

També va plantejar afavorir la mobilitat per atraure talents i inversions i per això va reiterar el seu posicionament a favor d’ampliar l’aeroport del Prat amb noves connexions intercontinentals amb els llocs on hi ha els principals centres de recerca.

Per últim, va plantejar enfortir l’aposta per la Barcelona Deep Tech Node, amb una aportació municipal de fins a 8 milions d’euros, que equivaldria a uns dos milions anuals.