2024

Foto: Freepik

Reportatges en profunditat, columnes d’opinió de veus de primer nivell i entrevistes a personalitats centrals. Això és el que ha permès al diari metropolità Línia continuar fent-se un lloc en el panorama informatiu de la metròpoli en el seu segon any i mig de trajectòria. Ara, durant aquestes festes, la redacció fem una aturada per tornar a principis de gener amb més i millor periodisme de proximitat.

És per això que hem volgut mirar enrere i fer una recopilació d’algunes de les peces més destacades que hem publicat durant aquest temps, perquè els nostres lectors i les nostres lectores puguin gaudir-ne durant les festes, sigui llegint per primer cop els continguts que a continuació detallem o tornant-los a assaborir amb més temps. Aquesta és la nostra proposta de 17 lectures per acabar l’any i començar el nou [clica-hi a sobre per llegir-les]:

1. L’estrella de Loly Peláez

El barri de les Planes, a Sant Joan Despí, es mobilitza per ajudar la famosa ballarina Loly Peláez, que ha tancat la seva històrica escola.

2. Jaume Collboni: “Prendre decisions no ha d’implicar sempre confrontació”

Entrevista a l’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni.

3. Barcelona, capital europea del porno

Parlem amb la Rita i el Dani, dos amics que viuen de fer vídeos sexuals que pengen a les xarxes, i amb Erika Lust, directora de cinema ètic per a adults.

4. La primera trinxera contra les violències masclistes

“L’abordatge eficaç de les violències masclistes passa inexcusablement perquè s’escolti més el món local”, escriu Núria Parlon.

5. The Tyets: “‘Coti x Coti’ serà un himne durant molts anys”

Entrevista a The Tyets, o Els Tiets, que posen el colofó d’un 2023 per emmarcar amb una gira europea.

6. Picant pedra des del segle XIX

L’empresa de Llinars del Vallès Granits Barbany ha fet les noves figures de la Sagrada Família. Parlem amb ells perquè ens ho expliquin.

7. Adeu a la dictadura del ‘trajo’ i la corbata?

Cada vegada és més freqüent veure representants públics que no s’adscriuen als cànons estètics tradicionals.

8. 2087

“És en el mentrestant on ens la juguem. I quan el que és necessari és impossible, és quan cal canviar les regles del joc”, escriu Fernàndez.

9. Solidaritat sense fronteres

L’entitat granollerina Capaç i Vàlida viatja a l’oest de Kenya per ajudar persones amb discapacitat i hi construirà un centre ocupacional.

10. Els amants de les ‘scooters’: una passió que ve de lluny

Parlem amb tres amants de les ‘scooters’ de Barcelona per entendre com aquesta subcultura va arribar a casa nostra i quin moment viu avui.

11. Marina Garcés: “Vivim a Barcelona com si estiguéssim de pas”

Entrevistem la filòsofa Marina Garcés després que acabi de publicar el seu llibre ‘El temps de la promesa’.

12. Quan la mort fa xarxa veïnal

Parlem amb Sinera, una mutualitat de veïns creada per pagar enterraments assequibles amb una visió comunitària.

13. Escalar la paret més alta

Badalona ha vist néixer el 2023 el ‘Mariclimbing’, una iniciativa per crear espais segurs en l’escalada per a persones LGTBIQ+.

 14. La responsabilitat d’estar informat

“Fa temps que el pensament reposat i ben fonamentat no és tendència”, escriu Susana Pérez Soler en la seva columna d’opinió.

 15. Del Vallès a l’Everest per trencar barreres

Un club de la Garriga, CIM Project, s’està preparant per arribar al camp base de la muntanya amb persones amb mobilitat reduïda.

16. Estereotips a navallades

L’estrena de ‘Mi soledad tiene alas’, filmada en part a l’Hospitalet, recupera l’esperit del cinema ‘quinqui’.

17. Gemma Mengual: “Potser podria comparar uns Jocs Olímpics amb els meus embarassos i parts”

“Soc aigua. L’aigua continua sent la meva vida i ara encara me l’estimo més perquè la gaudeixo al 100%”, explica Gemma Mengual.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram