La Torre Blanca, un bon exemple del modernisme més tardà. Foto: Ajuntament

El modernisme va molt més enllà de les obres icòniques que tothom coneix. Perquè com tots els moviments artístics va anar evolucionant i alimentant-se amb noves tendències. Aquest és el cas de la Torre Blanca, al número 1 del passeig dels Til·lers, una casa modernista que no s’assembla  gaire a altres obres del moviment perquè pertany a la seva etapa tardana,

Construïda el 1905, la Torre Blanca és una de les poques obres de l’arquitecte i urbanista Ferran Romeu a Barcelona, juntament amb la casa Conrad Roure, al número 155 del carrer Aribau. La seva estructura respon al model de casa unifamiliar característica de les famílies benestants del principi del segle XX, que es construïen torres d’estiueig vora la ciutat.

L’edifici es troba al mig d’un bonic jardí i s’estructura en planta baixa, pis i golfes. En destaquen una teulada a dos vessants profundament inclinats i la decoració vidrada policroma de les teules, que combinen amb les de terracota. A l’edificació principal s’adossa un cos de planta rectangular que forma un porxo als baixos.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram