Actua feminisme

L’Ajuntament té habilitat el telèfon 900 70 30 30 per a urgències. Foto: Ajuntament

El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i l’Ajuntament han condemnat el feminicidi d’una dona dilluns passat al passeig de Maragall.

La dona va morir en precipitar-se des d’un balcó i aquest dimecres el jutjat de Violència sobre la Dona número 4 de la capital catalana va decretar l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança de la parella de la víctima. Ahir es va confirmar que es tracta d’un nou cas de violència masclista, sent aquesta la tretzena víctima de l’any, segons la conselleria. Dels 13 feminicidis, vuit víctimes són dones i cinc infants.

El consistori ha convocat un minut de silenci aquest divendres al migdia i també ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat.

L’Ajuntament ha reiterat el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions i s’ha compromès a seguir a “esmerçant, conjuntament amb la resta d’institucions del país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure senes cap manifestació d’aquestes violències”.

En el cas concret de Barcelona, existeix el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida i el telèfon del Centre d’Urgències i Emergències Socials 900 70 30 30.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram