Protesta parc guinardó

Els manifestants durant el tall de trànsit a la ronda del Guinardó. Foto cedida

Els veïns dels Jardins del Baix Guinardó continuen protestant en contra de la construcció del mercat provisional de l’Estrella al parc. Després de l’èxit de la manifestació i els talls de trànsit del passat divendres, els membres de la plataforma Salvem el Guinardó anuncien noves mobilitzacions durant les setmanes vinents.

El 24 de maig prop d’un centenar de persones van tallar la circulació de vehicles a la ronda del Guinardó, a la confluència amb el carrer de Lepant. Reclamaven que el mercat provisional de l’Estrella no es faci en els jardins. Els manifestants consideren que el dany que es generarà en aquest parc és massa elevat i no estan disposats a assumir-lo.

“Fins ara hem rebut el suport de 8.000 signatures, juntament amb escoles, associacions de comerciants i entitats del barri. Entenem la problemàtica dels paradistes, però estem en contra de la instal·lació del mercat en aquest espai. Les raons són òbvies: el parc és un refugi climàtic i de biodiversitat imprescindible”, detalla Anna Clavaguera, de la plataforma Salvem el Guinardó.

Tot i que encara no poden desvelar quins seran els futurs moviments de la plataforma, els activistes anuncien que les protestes seran grosses i “molt ambicioses”.

L’origen del conflicte

El Mercat de l’Estrella, a Gràcia, arrossega problemes estructurals. El consistori vol posar-hi remei amb unes obres de millora que obligaran a tancar l’edifici durant anys i fer un mercat provisional.

Davant la falta de solars al barri, s’ha previst fer l’espai provisional a l’interior dels Jardins del Baix Guinardó i la proposta fa temps que genera polèmica. El consistori, per la seva banda, ha dit en més d’una ocasió que aquesta ubicació és l’única possible.

“Els polítics del districte ens ignoren i ens enganyen. Serveixen als seus interessos personals o de partit i fan una mala gestió d’espais i recursos. A més, s’escapen del diàleg i imposen les seves decisions perquè saben que la raó i el sentit comú juguen a favor nostre”, lamenta Clavaguera.

Fa uns mesos, l’entitat va anunciar que havia recaptat milers d’euros per a iniciar una ofensiva judicial en contra del projecte.

El conflicte dels Jardins del Baix Guinardó s’enquista

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram