Resultats 9J Horta-Guinardó

Resultats en percentatges dels principals partits a les eleccions europees del 9J al districte. Infografia: Línia Horta

El PSC s’ha imposat a Horta-Guinardó amb el 32% dels vots del districte en les eleccions europees d’aquest 9J. El bon resultat socialista es tradueix amb 8,6 punts més que a les eleccions al Parlament Europeu del 2019. El grup liderat per Javi López ha superat amb més del doble de vots ERC, el partit de Diana Riba, que ha estat el segon grup més votat amb el 15,1% dels vots.

El PP ha millorat notablement els resultats del 2019, ja que ha guanyat 8,1 punts respecte dels darrers comicis. En quart lloc, ha quedat Junts+, que, com en línies generals a tota la ciutat, ha perdut una bona part dels seus votants i ha obtingut el 13,4% dels vots a Horta-Guinardó, 10,3 punts menys que el 2019.

La cinquena força al districte ha estat Podem, amb el 7,2% dels vots, mentre que Comuns Sumar ha quedat en sisè lloc assolint el 6,6% dels vots. Vox ha estat la setena força amb el 4,6% i Ciutadans pràcticament ha desaparegut d’Horta-Guinardó rebent el 0,7% dels vots.

Finalment, la sorpresa de la nit ha estat la formació S’ha Acabat la Festa, que al districte s’ha endut el 2,1% dels vots.

Amb tot, la victòria socialista a Horta-Guinardó ha arribat juntament amb la victòria a Catalunya, on s’ha enfilat fins al 30,6% dels vots totals.

El PSC firma una àmplia victòria en les eleccions europees a Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram