La Festa de l’Arquitectura recuperarà la tradició de les fontades. Foto: COAC

El diumenge 9 de juny Horta-Guinardó celebrarà la vuitena de les Festes que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza als districtes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania. En aquesta ocasió l’esdeveniment girarà voltant d’una fontada a la Font d’en Fargues i es farà en el context de la Festa Major del barri.

Les fontades eren celebracions tradicionals que es feien al voltant d’una font, aplecs de gent per gaudir del dia amb música i diversió. La fontada de la Font d’en Fargues es farà al voltant del quiosc modernista, recentment rehabilitat, per celebrar la recuperació d’aquest patrimoni per al barri i el veïnat amb una sessió de jazz en directe, tallers i xerrades.

Al llarg del matí els visitants podran participar en un taller de serigrafia, a càrrec de Maraki en Bicicleta, i un taller i trobada de dibuix, a càrrec d’Urban Sketchers Barcelona. A les 12:00 s’inaugurarà l’exposició del projecte de restauració del conjunt patrimonial de la Font d’en Fargues, a càrrec d’Arquitectura Genís Planelles i, mitja hora més tard, començarà una visita guiada al quiosc modernista, amb Arquitectura Genís Planelles. Finalment, a les 13:00, tindrà lloc la sessió jam de Jazz, amb La Font.

10 Festes d’Arquitectura

Les Festes d’Arquitectura es duen a terme en diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de valorar un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té al davant i donar-los impuls, tant entre la ciutadania com entre les institucions. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers per apropar el col·lectiu d’arquitectes i l’arquitectura a tota la ciutadania.

El calendari de les festes vinents és el següent:

  • 15 de juny. Plaça del Canòdrom, Sant Andreu, d’11:00 a 14:00
  • 16 de juny. Recinte de l’Escola Industrial, Eixample
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram