El barri de la Sagrada Família celebra la sisena Setmana LGTBI. Foto: Pexels

El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Josep Maria Ainaud de Lasarte han tornat a organitzar la Setmana LGTBI del barri, que enguany arriba a la sisena edició i ha traslladat gairebé totes les seves propostes a l’Ateneu El Poblet perquè la biblioteca està tancada. El programa, batejat amb el nom de ‘Nosaltres’, s’ha començat a desplegar avui, dilluns, i s’allargarà fins al diumenge, dia 18.

Entre les activitats que estan omplint aquesta setmana, hi ha xerrades, concerts o projeccions de cinema. Per exemple, avui hi ha hagut a l’Ateneu El Poblet una xerrada sobre violències, desigualtats i identitat de gènere en la infància, i la projecció del documental La generación silenciosa, un homenatge a la gent gran del col·lectiu LGTBI de Barcelona. D’altra banda, també s’han preparat propostes adreçades a nens i nenes, com el recull de contes Sac de rondalles: jo vull ser jo, que tindrà lloc aquest dimarts.

Dimecres arribarà el torn del teatre, amb l’obra Personas escandalosas que no caben en el mundo, i demà serà el moment de la música, amb el concert de Maio Serrasolsas, germana dels Ginestà. Divendres hi haurà un taller artístic sobre “autorepresentació dissident” i una xerrada que tractarà sobre la transformació de la intimitat i el plaer en els darrers anys. Una de les cites més festives arribarà dissabte gràcies a Fera y Las Disidentes, que oferiran un concert-vermut per visibilitzar de forma distesa la lluita lèsbica, queer i transfeminista.

La memòria del col·lectiu

Una de les finalitats d’aquesta sisena Setmana LGTBI a la Sagrada Família és reivindicar i mantenir viva la memòria del col·lectiu. És per això que diumenge, el darrer dia d’aquesta proposta, es farà la ruta Memòria de la repressió i la resistència LGTBI a Barcelona pel centre de la ciutat, a càrrec de Salvador Lou Cuartero.

En la mateixa línia, des del passat dia 5 i fins al dia 23, el vestíbul del Casal de Barri Espai 210 acull l’exposició fotogràfica Memòria de l’homosexualitat i la transsexualitat a la història de Barcelona. La mostra és de l’Associació GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals) i recull diversos testimonis de persones que han lluitat pels drets de la comunitat LGTBI. Entre aquests, hi ha personatges relacionats amb l’avantguarda cultural, però també rostres anònims que es van enfrontar a l’estigma social i a les imposicions en diversos àmbits de la vida. Es tracta, per tant, d’un reconeixement i un agraïment a aquells valents i valentes que van lluitar per un món millor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram