Cinemes Comedia

L’exterior dels antics cinemes Comedia. Foto: Línia Eixample

La baronessa Carmen Thyssen té la intenció d’obrir un museu, per tal que aculli part de la seva obra privada, als antics cinemes Comedia. Segons ha avançat La Vanguardia, Thyssen vol fer realitat aquest projecte juntament amb la companyia immobiliària Stoneweg.

De moment, els propietaris del Palau Marcet, l’edifici que va acollir els històrics cinemes fins al passat mes gener, ja han rebut l’oferta de Carmen Cervera. Segons ha avançat La Vanguardia, s’estan analitzant les diferents propostes d’activitat cultural que han arribat als Comedia amb l’objectiu de determinar quina és la més interessant.

L’oferta de la baronessa preveu, a banda de convertir els antics cinemes en un museu ple d’obres de la seva col·lecció d’art, dur a terme activitats culturals.

El projecte és un dels més ben situats per a fer-se amb l’ús de l’edifici, però els propietaris, la família Pla i Planàs, encara no han pres la decisió definitiva. Ara com ara no es preveu conèixer la proposta escollida, segons han explicat els propietaris. De fet, també hi ha altres candidatures culturals interessants que podrien acabar ocupant els Comedia.

Baronessa Thyssen

Carmen Cervera, la baronessa Thyssen, en una exposició. Foto: ACN

Els museus Thyssen

Malgrat que la seu més coneguda dels museus Thyssen és la de Madrid, la cadena té també una sucursal a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà.

La baronessa, Carmen Cervera, va néixer a Sitges i gestiona el patrimoni d’un dels majors col·leccionistes d’art del segle XX, el seu exmarit Hans Heinrich von Thyssen-Bornemisza. Entre les seves obres més importants hi ha quadres de Van Gogh, Jan van Eyck, Pollock i Chagall.

L’històric cinema Comedia tanca portes després de més de 60 anys
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram