Granja Vendrell

L’exterior de la granja amb les seves lletres històriques. Foto: Línia Eixample

Més espai, més taules i nous productes, però també mobiliari emblemàtic, sostres de volta catalana i algunes de les antigues receptes de la família Vendrell s’han unit per a retornar la vida a la Granja Vendrell. Després d’una temporada tancada, l’històric local del carrer Girona ha tornat a l’activitat combinant el segle d’història de l’espai amb l’esperit modernitzador dels nous propietaris. De fet, es tracta de la tercera etapa del negoci, ja que el 2019 va tancar per la jubilació del propietari, Demetri Vendrell, i el 2021 va reobrir amb un nou projecte que va durar fins al juliol de l’any passat.

Els artífexs de la reobertura són Alejandro Donadeu i Gabriel Buixó, dos apassionats del cafè que han trobat a la granja allò que buscaven. “En aquest espai hem pogut crear una sinergia entre la nostra marca moderna de cafè, Moltamà, i la tradició. El senyor Vendrell va apostar per nosaltres i ens ha ajudat en la posada en marxa del projecte”, explica Buixó.

De fet, la mateixa família Vendrell ha cedit als nous propietaris la recepta secreta de la seva famosa nata. Fins fa unes dècades, veïns de tot el barri venien expressament a la granja a comprar aquest producte. “Volem tornar a ser un punt de referència per al barri. Tenim la màquina amb la qual es feia la nata i la començarem a vendre d’aquí poc”, avança Donadeu.

Els clients de sempre, però també els nous, ja omplen les taules de la nova Vendrell. Els nens que abans venien amb els seus avis a prendre’s un suís, tornen ara amb els seus fills. “Ens estan demostrant la importància de reobrir aquesta mena d’espais de barri”, celebra Donadeu.

Per això, la nova granja aposta pels productes de proximitat. “Treballem amb aliments que comprem cada dia al mercat. És la nostra responsabilitat per a garantir la qualitat i el respecte a la tradició d’un segle”, detallen els nous propietaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram