Foto: Freepik

Caminar és l’esport ideal per mantenir la forma, sobretot perquè és fàcil, assequible per a gairebé tothom i gratis. Però no val caminar de forma eventual, sense criteri. Cal establir una rutina específica, un recorregut i una distància adequades i també un horari, perquè els resultats de les caminades varien prou en funció de l’hora que triem per sortir a fer exercici físic.

Aquest ha sigut l’objecte d’un estudi recent que ha seguit cinquanta-sis adults durant dotze setmanes i que s’ha publicat a la revista científica Frontiers in Physiology. Els resultats mostren que les dones que van caminar al matí van experimentar reduccions significatives en el greix corporal i la pressió arterial. En canvi, els homes que es van exercitar a la tarda van obtenir millors resultats en els nivells de colesterol i la pressió arterial. Més enllà del matís de l’horari, caminar va significar millores significatives immediates per a tots els participants.

A banda de mantenir la forma i altres beneficis per a la salut en general, caminar és la millor manera de controlar el colesterol en combinació, per descomptat, amb una dieta adequada a les necessitats de cada un dels caminants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram