Antiga fabrica de paraigues escola gaia

L’antiga fàbrica de paraigües on es construirà l’escola. Foto: Arxiu

La construcció de la nova Escola Gaia ha aconseguit superar un tràmit fonamental en el procés administratiu per a començar les obres. I és que els pressupostos de l’Ajuntament aprovats fa uns dies han fixat una partida per a finançar l’elaboració del projecte de l’edifici definitiu de l’escola.

Tot i la satisfacció pels progressos, les famílies del centre mostren encara el seu descontentament pels d’anys de dilacions. “El procés ha sigut molt llarg i només ha avançat gràcies a les intenses lluites de les famílies. Ha costat molt aconseguir que els nostres infants tinguin un espai educatiu fix i digne”, lamenta la presidenta de l’Associació de Famílies del centre, Míriam Martínez.

El nou centre

La futura Escola Gaia es construirà a l’antiga Fàbrica dels Paraigües, al voltant de la plaça de les Glòries. El projecte escollit per a preservar l’històric edifici i modernitzar-lo per a encabir-hi l’escola va ser l’impulsat per l’estudi d’arquitectura SUMO. Entre els murs de la fàbrica s’aixecaran espais amplis per a potenciar una escola basada en l’educació per projectes.

Les previsions del Consorci d’Educació situen la inauguració del nou centre al curs 2027-28. Fins llavors, els alumnes hauran de continuar estudiant en un centre provisional construït a base de mòduls i al costat d’una fàbrica amb amiant. “Haurem de veure si això progressa, perquè ja hem patit molts endarreriments. Les institucions encara no ens han comunicat les novetats en el procés”, explica Martínez.

L’Escola Gaia ja té projecte per a la seva seu definitiva
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram