Meritxell López

Meritxell López fa temps que lluitar per aconseguir un barri de la Prosperitat millor. Foto cedida

La presidenta de l’AFA de l’escola Víctor Català i una de les integrants de la junta de l’Associació de Veïns de la Prosperitat, Meritxell López, és una de les dues candidates a guanyar el Premi Nou Barris d’enguany en la categoria femenina individual. López valora molt positivament aquest reconeixement. “Només ser una de les candidates ja és un triomf”, celebra.

La seva implicació en el teixit social del barri, des de l’AFA i l’entitat veïnal, és la raó per la qual opta aquest premi. Des de l’AFA, on va arribar fa vuit anys, explica que ha fet “xarxa” amb altres escoles del districte i “ha obert” el centre al barri de la Prosperitat per conèixer millor el seu entorn, detectar quins són els problemes de la zona i esbrinar com aquesta pot millorar. Un exemple de com López ha contribuït a obrir l’escola al barri és fer-se membre de la junta de l’Associació de Veïns de la Prosperitat, on va aterrar fa un any i mig. “He pogut detectar quines mancances hi ha a l’entorn i d’equipaments en general”, afirma.

“Donar múscul” En aquest sentit, afegeix, formar part de l’entitat veïnal també és una manera d’aportar alguna cosa a la Prosperitat en general. “Personalment, també puc donar múscul a una entitat que lluita per millorar la vida dels veïns”, conclou orgullosa.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 30 d’abril.