Nou Barris

Les 7 candidatures que opten al guardó les ha fet públiques el Districte avui. Foto: Arxiu

Avui arrenca la votació popular per escollir els Premis Nou Barris d’enguany. Estarà oberta fins al 30 d’abril i es porta a terme a través del web de Línia Nou Barris de manera totalment anònima i sense necessitat de registre previ, en col·laboració amb el Districte.

Cada persona només pot votar una vegada un noubarrienc, una noubarrienca i una entitat (en total, tres únics vots). L’aplicatiu dissenyat per Línia Nou Barris ho garanteix controlant la IP dels votants, però no registra cap dada més, respectant l’anonimat de tothom.

Per poder votar només s’ha d’accedir al web linianoubarris.cat i buscar a la pàgina principal l’aplicatiu de la votació, de color groc, fàcilment identificable sota el títol “Vota els Premis Nou Barris”. Aleshores cal seleccionar un noubarrienc, una noubarrienca i una entitat i prémer el botó de “Vota”. Tot seguit apareix un missatge que indica que s’ha votat correctament.

És important seleccionar un home, una dona i una entitat i emetre el triple vot alhora, atès que si no es fa així, l’aplicatiu no permet registrar el vot (un missatge d’alerta indica que s’ha de seleccionar un noubarrienc, una noubarrienca i una entitat). Per tant, no es pot votar només un home, només una dona o només una entitat (un sol vot o dos), sinó que s’ha de fer el triple vot per un noubarrienc, una noubarrienca i una entitat obligatòriament.

Quines són les candidatures?

Les 7 candidatures (dos homes, dues dones i tres entitats) que opten al guardó les ha fet públiques el Districte avui després del corresponent procés deliberatiu amb les entitats i els partits amb representació al plenari noubarrienc.

En el cas dels homes, els candidats són Fermin Díaz Arias, referent del CCD Turó de la Peira, per treballar incansablement per mantenir el club a la superfície, buscar recursos i garantir que infants i adolescents puguin accedir a l’esport, i Francesc I. Freixanet Pallé, docent de llarga trajectòria a Roquetes, per mantenir-se fidel al projecte educatiu de l’escola Ton i Guida i ser figura visible de les reivindicacions perquè el centre esdevingués públic.

Pel que fa a les dones, es pot votar per Esther Páez López, veïna del Verdun i considerada la primera dona que va obtenir llicència professional en boxa, o Meritxell López Cava, que presideix l’AFA de l’escola Víctor Català amb les mateixes ganes, empenta i il·lusió que el primer dia.

Finalment, i en el cas de les entitats, l’elecció és entre el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, que ha aturat 52 desnonaments de 52 famílies en el darrer any a tot el districte i treballa incansablement per defensar el dret a l’habitatge, l’Associació Educativa Tropezando con Suerte, que enfoca els seus projectes i les seves activitats a la infància i l’adolescència per garantir una societat més igualitària, cohesionada i socialment justa, i l’Escola de Taekwondo Hermanos Argudo, creada fa 29 anys i que és un referent en el món de l’esport, fomentant valors com la cortesia, l’honradesa i el respecte, entre altres.

En cas d’empat entre dues o més propostes d’elecció es dirimirà a sorts.