Aquest dilluns l’alcalde Jordi Hereu oferia la conferència “Per superar la crisi, la millor Barcelona” al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona en el tradicional balanç que cada any fa l’alcalde de Barcelona sobre les actuacions de l’any anterior. Minuts després d’arribar Hereu, ho feien Miquel Iceta, l’expresident José Montilla i el líder de l’oposició, el convergent Xavier Trias. Tots ells van tenir una bona dosi de flaixos. Pocs minuts abans de l’inici arribava Montserrat Tura, contrincant de l’alcalde Hereu en les primàries del PSC a Barcelona. Com a bona estratega que és, Tura va esperar fins al darrer minut, per tal de fer més gran l’expectació. Si després d’ella va arribar algú, no ho sabem, ja que totes les càmeres i els focus se’n van anar darrere d’ella cap a la sala d’actes del Palau.

La salutació més esperada. Malgrat el balanç que podia fer l’alcalde sobre aquest mandat, tothom que estava a la conferència d’Hereu anel·lava per sobre de tot veure com ell i Montserrat Tura se saludaven. La salutació, amb petó i somriure, va ser pressa per tots els mitjans gràfics, que esperaven el moment amb candeletes. De moment, les aigües encara estan tranquiles al PSC. Ja veurem d’aquí a unes setmanes.

El mea culpa entonat a mitges. Durant la conferència, Jordi Hereu va donar pas a un vídeo. En cert moment, la veu en off va dir: “Aquest Ajuntament a vegades s’ha equivocat, i molt, com en el tema de la Diagonal”. Els murmuris dels assistents es van gene-ralitzar. Era el morbo de veure un cop més, com l’alcalde Hereu admetia que s’havien equivocat. Aquest cop, però, el mea culpa l’entonava una veu en off i no l’alcalde de la ciutat.