persianes comerç

L’Ajuntament donarà ajuts econòmics al cost de netejar les persianes dels comerços. Foto: Jordi Bataller/ACN

L’Ajuntament destinarà un milió d’euros a subvencions enfocades, d’una banda, a ajudar el comerç i la restauració a fer front a les pintades a les persianes i, de l’altra, a donar suport als projectes de transformació digital dels establiments. La primera d’aquestes convocatòries, dotada amb mig milió d’euros, s’obrirà durant el mes de maig. Forma part del Pla Endreça i es preveuen subvencions de 400 euros per a cada persiana.

Les ajudes les hauran de sol·licitar les associacions de comerciants de forma telemàtica i en representació de, com a mínim, deu establiments. Amb aquesta ajuda, l’Ajuntament cobreix entre el 30% i el 70% del cost de la neteja de les persianes, enfocada a locals individuals siutats en planta baixa o a peu de carrer.

D’altra banda, les ajudes es donaran per ordre cronològic d’arribada i fins a exhaurir els 500.000 euros previstos. El termini de sol·licituds començarà el pròxim 15 de maig i s’allargarà fins al 12 de juny.

Transformació digital

L’altra convocatòria de subvencions per al comerç i restauració aprovada per l’Ajuntament és la que ajuda a finançar projectes de transformació digital i que enguany té un pressupost de mig milió d’euros. L’objectiu és donar suport a les iniciatives per millorar el nivell de maduresa digital dels locals. Les sol·licituds, en aquest cas, es podran presentar de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, fins al 21 de maig.

Aquestes subvencions estan enfocades al mateix tipus de comerç que les de les persianes i, en aquest cas, poden arribar a cobrir la meitat del cost dels projectes que es presentin.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram