Rabell

El regidor Lluís Rabell, al mig, amb el guardó. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha rebut el Premi Matemàtiques i Societat 2024, que atorga la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, pels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques. Aquest premi, que es convoca anualment, està inclòs en el Cartell de Premis de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El regidor del Pla de Barris, Promoció de les persones grans i Educació i d’Horta Guinardó, Lluís Rabell, ha estat l’encarregat de recollir el guardó en l’acte de lliurament dels Premis de l’IEC.

Concretament, el consistori ha rebut el premi per la seva iniciativa en l’organització dels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques, el passat dijous 14 de març, amb el lema Barcelona amb les matemàtiques.

El jurat ha valorat l’organització de tallers de matemàtiques per a joves escolars de centres de secundària de Ciutat Vella amb una aposta clara per l’equitat de gènere i l’equitat social, per promoure les matemàtiques adreçades a la ciutadania i per l’acte de descoberta d’una placa simbòlica amb el nombre π a la placa del Pi de Barcelona. La celebració també va incloure un acte solemne al Salo de Cent de l’Ajuntament , presidit per Jordi Valls, quart tinent d’alcalde, amb la participació de la doctora Ariadna Farres, especialista en astrodinàmica al Goddard Space Flight Center de la NASA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram