Illa

Salvador Illa ha guanyat a Horta-Guinardó. Foto: Arxiu

El PSC s’ha imposat a Horta-Guinardó amb el 30,3% dels vots del districte, cinc punts més que a les eleccions del 2021. El grup liderat per Salvador Illa ha superat amb bastanta distància Junts+, el partit de Carles Puigdemont, que ha estat el segon grup més votat amb el 17,1% dels vots.

Junts+ ha millorat lleugerament els resultats del 2021, ja que ha guanyat un punt i mig respecte dels darrers comicis. En tercer lloc, ha quedat ERC, que com en línies generals a tot el país, ha perdut una bona part dels seus votants i ha obtingut el 13,8% dels vots a Horta-Guinardó, gairebé set punts menys que el 2021.

La quarta força al districte ha estat el PP, amb l’11,6% dels vots, millorant molt els resultats amb 7,4 punts més; mentre que Comuns Sumar ha quedat en cinquè lloc assolint menys del 10% dels vots. Finalment, Vox i la CUP, amb resultats similars amb el 6,3% i 5,1% dels vots respectivament, han estat les últimes forces polítiques. Aliança Catalana ha tingut un paper residual amb el 2% dels vots, tot i haver entrat al Parlament amb dos diputats.

Amb tot, la victòria socialista a Horta-Guinardó ha arribat juntament amb la victòria de Salvador Illa a Catalunya, on s’ha enfilat fins als 42 escons.

A Horta-Guinardó, la participació ha estat del 58,9%, mentre que el 2021 va ser del 53,5%.

El PSC s’imposa còmodament a Barcelona aquest 12M mentre ERC s’enfonsa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram