Església Esperit Sant

L’exterior del temple des de la travessera de Gràcia. Foto: Arxiu

Els feligresos de la parròquia de l’Esperit Sant, a la travessera de Gràcia, s’han tancat a l’església per impedir l’enderrocament de l’edifici. El temple ha d’anar a terra per a construir-hi la nova facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Blanquera. Fins ara, aquesta era una de les poques esglésies de la ciutat amb ‘adoració perpètua’, és a dir, que estava oberta durant tot el dia.

Els habituals de la parròquia consideren que cal garantir aquesta adoració. De fet, s’han organitzat en l’Associació d’Amics del Temple, que fa guàrdies continuades per a impedir que es retirin els objectes sagrats de l’església.”Vam dir-li a l’arquebisbat que calia garantir l’adoració, però no hi ha hagut resposta”, lamenta el president de l’entitat, Pablo J. Ollés.

Els feligresos tancats també destaquen el valor dels vitralls del 1967 que coronen la façana exterior de l’edifici i que aniran a terra. “Hem presentat una demanda administrativa i la Generalitat està avaluant si s’han de protegir”, detalla Ollés.

Falta d’alternatives

Malgrat les crítiques de diversos sectors de l’Església i d’alguns membres de la congregació, el grup de devots es nega a abandonar el temple. “No pararem fins que hi hagi una alternativa viable que garanteixi els nostres drets”, avancen.

L’opció que proposa l’arquebisbat és traslladar el culte la parròquia de Montserrat del Guinardó, però els veïns hi estan en contra. “Ens queda molt lluny. És impossible que la gent gran hi pugui arribar amb tant de desnivell”, indica Ollés.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram