Carrer Trillo. C. Gómez

Tot i que l’arribada del metro al Carmel ja és un fet des d’aquest estiu, el projecte no es completarà fins que finalitzin les obres de millora dels entorns de la plaça Pastrana, principal punt d’accés de l’estació de metro del Carmel.

DUES FASES

Aquestes obres, que tenen per objectiu millorar l’accessibilitat a la plaça, van començar a principis d’estiu i preveien reformar un total de nou carrers en dues fases. En la primera fase d’aquest reforma, que va finalitzar a principis de novembre, es van adequar els carrers Moratín, Jadarque, Puig i Castellar i el passatge de Calafell, mentre que en la segona fase, que ha arrencat fa dues setmanes, els treballs de millora se centraran en els carrers Luís Maria Vidal, Cifuentes, Sacedón, Trillo i Granollers. Les obres d’aquesta segona fase finalitzaran durant els primers mesos de 2011, moment en què es podrà donar per finalitzat el projecte d’arribada del metro al Carmel.

PRIORITZAR EL VIANANT

Les obres de millora dels carrers que envolten la plaça Pastrana donaran preferència als vianants; en aquest sentit, les actuacions prioritzaran els trajectes a peu i alguns carrers seran exclusius per a transeünts, d’altres es transformaran en vies de plataforma única, s’ampliaran les voreres i s’implantaran zones on els vehicles no podran superar els 30 km/hora.

Aquesta reurbanització també té la intenció de potenciar el comerç de proximitat del barri, ja que a banda de millorar els accessos al metro, unirà els dos principals eixos comercials de la zona, conformats pel carrer Dante Alighieri i pel carrer Llobregós.

La reforma també portarà una important pèrdua de places per estacionar el vehicle. Aquesta circumstància s’intentarà pal·liar ampliant l’aparcament en superfície ubicat a la cruïlla del carrer Murtra i Mare de Déu del Coll.