Casa dels Xuklis

En la darrera edició del Línia Horta, aquest periòdic informava sobre la imminent finalització de la Casa dels Xuklis, un centre construit per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics (Afanoc), que acollirà unes 25 famílies amb fills i filles malalts de càncer que hagin de desplaçar-se fins a Barcelona per seguir el tractament.

Tot i que l’estructura de l’edifici ja està enllestida, l’Afanoc estava pendent d’aconseguir encara una part dels diners que faltaven per acabar de finançar el projecte i que permetrien dotar l’edifici amb tots els serveis necessaris al seu interior com els conductes elèctrics o la calefacció.

Sembla que aquests diners necessaris han començat a arribar, ja que a mitjans de novembre, l’Obra Social de la Caixa va signar un acord de col·laboració amb la Casa dels Xuklis, en virtut del qual l’entitat bancària destinarà 200.000 euros al projecte encapçalat per Afanoc.

La Casa dels Xuklis no serà l’únic projecte subvencionat per l’Obra Social de la Caixa, ja que en la seva Convocatòria de Suport a Vivendes Temporals d’Inclusió Social, va repartir 2 milions d’euros entre 73 iniciatives diferents, 13 d’elles promogudes per entitats catalanes.