La regidora Elsa Blasco va fer balanç dels 30 milions invertits en educació. Ajuntament

El pas d’un any a un altre serveix per fer balanç del camí recorregut. Una cosa semblant ha fet l’equip de govern del districte d’Horta-Guinardó en referència a la inversió que s’ha aplicat els darrers tres anys i escaig en matèria d’educació. En una roda de premsa oferta al desembre, la regidora del districte, Elsa Blasco, i la responsable en matèria educativa a l’Ajuntament, Montserrat Ballarín, van presentar el balanç d’aquest mandat quant a la millora dels centres educatius del districte, així com la construcció de noves escoles i instituts. Durant la presentació també es van destacar els projectes que es duran a terme en els propers anys. El resultat final del balanç és que l’Ajuntament i la Generalitat han invertit prop de 30 milions d’euros en la construcció de nous centres educatius o en la millora dels ja existents.

Aquest mandat s’ha caracteritzat per la construcció de noves escoles bressol a tota la ciutat. En aquest sentit, durant l’acte es va destacar que per al setembre obriran les seves portes tres noves escoles bressol al districte d’Horta-Guinardó. Estaran ubicades al carrer Descans, 12 (Font d’en Fargues), a Bernat Bransi, 3-9 (Carmel) i a Marina, 347 (Baix Guinardó). Les dues primeres tindran capacitat per a 81 infants, però en el cas de la nova escola bressol del carrer Marina, amb el nom provisional de Marina/Jovellanos, es podran inscriure fins a 119 nens i nenes.

MILLORA DELS CENTRES

Entre les obres que ja s’han enllestit, hi destaquen la rehabilitació i ampliació de l’institut Joan Brossa (Mare de Déu de Montserrat, 78) , que ha acabat a l’inici d’aquest curs; i la incorporació de l’escola bressol L’Harmonia al CEIP Baloo (Harmonia, 37), que ha implicat tota una remodelació del centre que s’ha enllestit aquest estiu. Cadascuna de les actuacions ha significat una inversió propera als cinc milions d’euros. Les obres, però, eren complexes. Al Joan Brossa, per exemple, s’ha restaurat tot l’edifici antic pel seu interés arquitectònic i s’ha ampliat amb un edifici nou i modern.

FUTUR DE CAN FARGUES

Un dels projectes més destacats que té el districte de cara als propers anys és la rehabilitació de la Masia de Can Fargues, situada al passeig Maragall, entre Peris Mencheta i Frederic Rahola. Aquesta edificació del segle XIII es convertirà en la futura Escola Municipal de Música Horta-Guinardó.

La seva compra va costar al consistori cinc milions d’euros. Però, d’aquesta manera, l’Ajuntament recuperava per a la ciutat no només la masia, sinó també els seus amples jardins, que actualment estan desatesos. La idea és arranjar aquest jardí per obrir-lo al barri i als seus veïns.