Biblioteca dels Penitents. C. G.

A finals de juny de 2010, i a pocs mesos vista de la inauguració de la nova biblioteca dels Penitents, la vocalia de cultura de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells es va reunir amb responsables tècnics i polítics dels districte per exposar-los les mancances que consideren que pateix el barri en matèria d’equipaments culturals. En aquest sentit, els membres de l’associació de veïns van proposar a les autoritats del districte recuperar la idea d’habilitar una biblioteca a la masia de Can Safont, un aspecte que ja s’havia apuntat en el Pla Especial de Rehabilitació del Sector de Sant Genís dels Agudells de l’any 1987. Els membres de l’entitat veïnal van marxar de la reunió amb la promesa que s’estudiaria el tema i obtindrien en breu una resposta del districte.

LA REGIDORA RESPON

Doncs bé, sis mesos després d’aquella reunió, l’AVV Sant Genís dels Agudells ha obtingut resposta per part de la regidora en un comunicat que es pot llegir íntegrament al bloc de l’associació (www.santgenisdelsagudells.blogspot.com).

En aquest comunicat, la regidora d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco, respon als veïns que “no hi ha previsió de construir una nova biblioteca pública” a Sant Genís ja que el Pla de Biblioteques de Barcelona “no ha previst mai, ni preveurà, una biblioteca a cada barri de la ciutat”. Aquest mateix Pla considera coberta aquesta part de la ciutat amb la biblioteca de Montbau i la que s’hauria d’estrenar en breu als Penitents. En el mateix escrit, la regidora afirma que el barri ha progressat molt els últims 20 anys i fa balanç dels equipaments que ha estrenat Sant Genís des d’aquell PERI de 1987 com són el centre cívic la Casa Groga, l’Escola d’Idiomes, la renovació del camp de futbol, la reforma de la masia de Can Soler o la construcció del nou CAP  a Sant Rafael, i afirma que l’equipament que s’hauria de prioritzar al barri és un centre d’activitats per a gent gran.

PORTA OBERTA

Tot i així, Elsa Blasco va deixar una porta oberta i no va descartar que es pugui arribar a un acord amb els responsables educatius de la ciutat per “arribar a acords per l’ús per part del barri de la biblioteca de l’institut de la Vall d’Hebron”.