Villa Esperanza

Foto: Ajuntament

Està ubicada al passatge d’Isabel i és un dels edificis més emblemàtics de Vallcarca. Es tracta de Villa Esperanza, un bé catalogat com a Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic de la ciutat. Tot i ser anterior al modernisme que s’imposaria a Barcelona anys després, en aquest edifici de finals del segle XIX es van fer servir mosaics ceràmics en blau i blanc amb dibuixos geomètrics per donar-li vida. De fet, es creu que aquesta casa allotjava una comunitat d’artistes.

Obra d’Andreu Audet, té una façana amb maó vist i una ornamentació de ceràmica i ferro forjat que ens recorda els orígens del modernisme. També s’hi pot observar un frondós pi blanc, catalogat també d’interès local, que destaca per la seva ufanor.

El novembre del 2019 es va anunciar la finalització de la restauració, en la qual van participar artesans de diferents disciplines que van intentar mantenir l’essència de l’edifici. D’aquesta manera, es van preservar els elements arquitectònics de la casa, que continuarà destacant com un dels edificis més emblemàtics del districte de Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram