Una imatge de la festa del 2 d’octubre per reivindicar el trasllat. Foto: FNEM

El govern municipal i la Generalitat tenen gairebé enllestit l’acord, segons va avançar El País fa uns dies, per desencallar el trasllat i posterior tancament de la presó Model.

Aquest nou acord suposarà deixar enrere el conveni que el 2014 van signar l’exalcalde Xavier Trias i l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ja que ja fa temps que l’actual consistori va deixar clar que no el veia viable. Aquell acord implicava que l’Ajuntament pagués 39 milions d’euros, dels quals 30 serien per construir un nou centre que llogaria a la Generalitat. Per la seva banda, l’èxit de l’acord que s’està acabant de perfilar dependrà de dos factors: que es desbloquegi l’entorn de l’antiga presó de la Trinitat, on s’ha de fer habitatge públic, i obtenir sòl a la Zona Franca per fer-hi els dos centres penitenciaris que han de permetre tancar la Model.

D’altra banda, el passat 2 d’octubre la plataforma ‘Fem Nostre l’Espai de la Model’ va tornar a reivindicar el trasllat i tancament del centre penitenciari en un acte festiu amb actuacions musicals i una taula rodona sobre la història de la presó i la reivindicació del seu trasllat.