El PSC s’ha imposat còmodament a Barcelona en les eleccions del 12M. La formació, que també ha obtingut una clara victòria al conjunt del país, s’ha convertit en la primera força a la capital catalana amb el 28% dels vots i ha revalidat la victòria que va obtenir en els comicis de 2021. Es tracta d’un augment notable del percentatge obtingut, perquè el 2021 el partit liderat per Salvador Illa va recollir el 23,6% dels vots.

La segona posició, de la mateixa manera que ha passat al Parlament, ha estat per a Junts+ que, amb el 20% dels vots, ha millorat els seus resultats de fa tres anys (17,9%). El partit de Carles Puigdemont va ser llavors tercera força per darrere d’ERC. Precisament, els republicans, els grans derrotats de la nit, han patit una forta davallada i han perdut sis punts de suport respecte dels darrers comicis catalans. Això ha fet que s’hagin convertit en la quarta força de la ciutat (13% dels vots).

El PP, un altre dels guanyadors de la nit, ha estat una de les forces més beneficiades de la contesa electoral a la capital catalana, ja que s’ha convertit en el tercer partit més votat després de superar als republicans. En concret, un 14% dels votants han confiat en els populars.

Els comuns, cinquena força, han patit una davallada i s’han hagut de conformar amb el 9% dels vots. Han quedat per sobre, però a poca distància de Vox, que ha quedat amb el mateix 6% de l’escrutini de fa tres anys.

Seguidament, s’ha situat la CUP, amb gairebé el 5% dels vots, mentre que el partit d’extrema dreta Aliança Catalana, que ha entrat al Parlament per primer cop, a Barcelona ha recollit el 2% dels vots. Finalment, i com a la resta del territori, Ciutadans ha viscut una davallada absoluta a Barcelona i només ha assolit el 0,75% dels sufragis, situant-se per darrere del Pacma.

Illa

Salvador Illa ha estat el candidat amb més vots a les eleccions del 12M. Foto: Mariona Puig/ACN

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram