gegants

La Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample ja és a punt. Foto: Ajuntament

Aquest divendres, 29 de setembre, comença la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, que se celebrarà fins al diumenge 8 d’octubre. El programa de la festa d’enguany inclou al voltant d’un centenar d’activitats gràcies a la implicació de les entitats, associacions i els veïns i veïnes del barri.

El pregó de la celebració d’enguany serà el dissabte 30 de setembre a les 12 del migdia al carrer de Consell de Cent, entre Viladomat i Comte Borrell, per a estrenar el nou eix verd. Anirà a càrrec del poeta Enric Casasses, reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Així doncs, les activitats tindran lloc en diferents escenaris del barri i estan adreçades a tots els públics. Tallers, activitats infantils i familiars, concerts, competicions esportives, espectacles, balls, xerrades i diverses mostres de comerç són alguns dels exemples que es podran gaudir a l’Esquerra de l’Eixample.

A més, també s’han programat diferents exposicions, com la que es podrà visitar al Mercat del Ninot sobre la història de la Unió Cooperatista Barcelonesa, que s’inaugurarà el 29 de setembre, o la mostra fotogràfica que acollirà La Model a partir del 2 d’octubre sobre les primeres fàbriques al barri.

Els actes tradicionals i de cultura popular tornaran a ser dels més esperats. La trobada gegantera, la ballada de sardanes, la cantada d’havaneres, els castells i els àpats populars tornaran a omplir els carrers. Amb tot, durant la celebració estarà en marxa el concurs fotogràfic sota la temàtica Capturar l’esperit festiu.