La cultura popular va tornar a ser la protagonista de la Festa Major. Foto: Districte

La Dreta de l’Eixample va celebrar el passat cap de setmana el Cicle d’Activitats Culturals D’reta Eixample, una versió ‘light’ de la Festa Major del barri que va aplegar els veïns en activitats com ara concert o tallers, entre d’altres.

L’estrena del cicle va ser divendres amb el concert de les Big Bans de l’Escola de la Concepció a la cruïlla dels carrers Girona i Consell de Cent. “Va anar força bé, tot i que va ser complex per les mesures de seguretat i la limitació d’aforament”, explica Jaume Artigas, president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample. La mateixa nit, el Casal de Joves del barri va celebrar un bingo musical i el concert del grup feminista Alérgicas al Polen.

Dissabte va ser el dia amb més activitats. Tot i això, el bon temps i la calor del cap de setmana va fer que hi hagués menys afluència de gent. El matí va començar amb el concert de les Big Bands de l’institut Balmes, el taller Lletra Petita de la Biblioteca Sofia Barat i el taller de pintura Làmines de Gegants. Al migdia, el Casal de Joves va organitzar els concerts dels grups Les Clares i Meteòlika. La tarda es va reservar per a la cultura popular amb una ballada dels Gegants de la Pedrera i el concert de sardanes amb acordió distònic.

En el marc d’aquest cicle d’activitats també es va fer la segona edició del concurs de fotografia ‘La vida als carrers’, que va premiar quatre fotògrafs amb 100 euros per a utilitzar en les seves compres als comerços adherits a Cor Eixample. Els premiats van ser Rémi Andrivet, David Albiol, Valérie Grézaud i Lidia Senties.

EL TALLER MASRIERA
L’Ajuntament va recuperar el Taller Masriera l’estiu passat, després de signar un conveni amb la Fundació Pere Relats. Encara, però, no s’ha definit l’ús que tindrà aquest espai i part de la decisió serà de les entitats veïnals a través d’un procés participatiu. Dissabte es va organitzar una jornada de debat sobre els usos que ha de tenir l’espai, en el marc d’un acte que va servir per explicar la història d’aquest edifici històric. També es va fer una enquesta que plantejava diferents possibilitats sobre què ha d’acollir l’edifici, com per exemple espais culturals, el bar de l’Ateneu o, inclús, un hort comunitari pel barri. L’enquesta segueix oberta al web de la Plataforma Masriera i al llarg del cap de setmana l’han respost 500 persones. La plataforma estudiarà els resultats i decidirà una proposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram