El centre La Immaculada, esquitxat pel cas dels abusos. Foto: Línia Eixample

L’escàndol dels abusos sexuals a menors al col·legi Maristes Sants-Les Corts que va destapar fa un mes el diari El Periódico ha esquitxat ara el centre que els Maristes tenen a l’Eixample, La Immaculada. Segons ha publicat el mateix rotatiu, després dels sis docents denunciats de les darreres setmanes, el setè és un germà de l’ordre religios que a principis dels setanta va treballar als Maristes Sants-Les Corts i que fins a principis dels noranta va exercir al centre de La Immaculada, a l’Eixample.

El Periódico, que ha pogut parlar amb tres exalumnes que denuncien haver sofert abusos sexuals per part d’aquest professor ­–que respon a les inicials A.B.–, ha detallat que la direcció, segons el testimoni d’aquests tres estudiants, només va decidir moure aquest docent d’un centre a un altre quan es produïen queixes contra ell, cosa que el va dur a exercir a Igualada i a Madrid després de sortir dels Maristes Sants-Les Corts. A La Immaculada hi va arribar a principis dels vuitanta, un cop va tornar de Madrid.

En el cas d’una de les tres presumptes víctimes, sempre segons la seva versió, la direcció de l’escola hauria intentat convèncer la seva mare que tot plegat es tractava d’un mal entès.

DECÀLEG
D’altra banda, dijous passat un equip de coordinació de centres Maristes de Catalunya, França, Grècia i Hongria va aprovar un llistat de 10 compromisos per millorar la resposta davant d’abusos sexuals.

El document, aprovat en una trobada celebrada a Barcelona, deixa clar el compromís dels Maristes a “continuar avançant” en l’aplicació de “protocols propis” davant possibles casos d’abusos. Aquest decàleg aposta per la “revisió i millora constants de les normes, mesures i accions” dels centres educatius i en l’àmbit familiar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram