pancarta demanant silenci

Imatge d’arxiu d’una pancarta demanant silenci. Foto: SOS Enric Granados

El 28 d’octubre de 2022, fa un any i escaig, va entrar en vigor l’obligació de tancar les terrasses dels bars i restaurants d’Enric Granados una hora abans, a les onze de la nit. Va ser la resposta de l’Ajuntament a una llarga queixa veïnal pel soroll que provocaven aquests espais. La reivindicació va estar liderada per la plataforma SOS Enric Granados, una agrupació de veïns d’aquest carrer que demanaven poder descansar en silenci a les nits.

Jordi Badia és un dels veïns que integren la plataforma i reconeix que el canvi ha suposat “una certa millora”. “Es nota a l’hora del tancament de les terrasses, perquè compleixen l’horari”, admet. Ara bé, hi ha un “però”. Segons Badia, quan buiden les terrasses, els restauradors deixen el mobiliari “amuntegat” al carrer fins que arriba l’hora de tancar el local, que pot ser les dues o les tres de la matinada. “Aleshores és quan entren les taules i cadires a dins de l’establiment i fan molt de soroll”, assegura. A més, diu, la clientela també fa xivarri i a vegades s’acumula sota els para-sols que no es recullen, xerrant i bevent fins més tard.

Una qüestió de volum

Amb tot, Badia té clar que el que cal és un decreixement. “S’ha de reduir el volum de terrasses. Som 1.650 veïns censats al carrer i hi ha 1.340 cadires de bars i restaurants. Toquem gairebé a una cadira per veí”, assenyala. Per això, demana que es retirin o que no es renovin les llicències de terrassa d’aquells establiments que tenen oberts expedients sancionadors amb faltes greus o molt greus. D’altra banda, recorda que “encara no s’han retirat totes les terrasses ampliades per la covid a la calçada”.