Un dels establiments precintats, al carrer Marina. Foto: Línia Eixample

L’Ajuntament va tancar la setmana passada cinc botigues de records i souvenirs al voltant del temple de la Sagrada Família. Es tracta de dos locals ubicats a la plaça Sagrada Família i de tres al carrer de la Marina a la cruïlla amb avinguda Marina.

Aquestes botigues, que ja havien estat denunciades per l’associació de veïns del barri, incomplien la normativa dels comerços destinats a la venda d’articles de record, que estableix en un 20% la superfície màxima que aquest tipus de negoci pot destinar a la venda de souvenirs. Tres comerços més de la zona van rebre una ordre de cessament del negoci, tot i que no es van precintar, ja que un d’ells ja no infringia la norma i els altres dos, en el moment de la inspecció, estaven tancats i s’inspeccionaran més endavant.

El precinte d’aquests cinc establiments s’aixecarà si els propietaris paguen una multa –2.100 euros si ho fan durant el període d’al·legacions, 3.200 si ho fan abans de la resolució o 4.000 com a liquidació definitiva–, si l’infractor demana reobrir provisionalment el local per adequar-lo a la normativa o en cas que els tècnics hi tornin per fer una nova inspecció per comprovar si incompleix la llei.

Els veïns, per la seva banda, celebren la mesura però alerten que “encara queda molta feina per fer”, tal com assegura a aquesta publicació Joan Itxaso, responsable d’urbanisme de l’Associació de Veïns de Sagrada Família.