torro la colmena

Toni Roig, el pastisser encarregat de fer el torró. Foto: La Colmena

El millor torró artesà de crema cremada d’Espanya es fa al barri Gòtic de Barcelona. Es tracta de la pastisseria La Colmena, l’històric local amb més de 150 anys d’història que ha guanyat la primera edició del concurs al millor torró artesà de crema d’Espanya que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona i que es va entregar el passat 1 de desembre. El pastisser encarregat de fer-lo ha estat Toni Roig, fill del propietari Josep Maria Roig.

El petit dels Roig s’ha imposat a 52 participants de tot l’Estat, tot i que, segons explica Josep Maria Roig, la majoria eren de Catalunya per la tradició pastissera d’aquest torró. Els candidats al premi havien de fer quatre barres de torró artesà de crema cremada en forma rectangular i que estiguessin fets íntegrament amb ametlla, rovell d’ou, sucres, làctics, aromatitzants i cremats per una o més cares sense acabats lluents.

D’altra banda, en Josep Maria també explica que estan “molt contents” d’haver rebut el premi i que des del dia que ho van anunciar han notat l’augment dels clients.

La Colmena ja era coneguda per la seva especialitat en aquest torró i, segons afirma el pare dels Roig, el premi ha ajudat a “refrescar la memòria” a antics clients que venien sovint i ara feia temps que no ho feien. A més, afirma que no han hagut de fer “cap torró especial”, sinó que van presentar el que sempre han fet. Per últim, insisteix en la idea de fer un bon torró perquè “no es pot comparar amb el producte que et pugui vendre un supermercat