Trobada de gegants de la Barceloneta

Trobada de gegants de la Barceloneta al Moll de la Fusta. Foto: Ajuntament

Les Festes de la Primavera a la Barceloneta ja han començat i amb elles arriba una programació d’actes per a totes les edats i públics. Des del 9 d’abril i fins al 27 de maig, el barri mariner de Ciutat Vella s’omple de vida i gresca gràcies a activitats com tallers, exposicions, dansa, jocs infantils i cercaviles.

Les festes han arrencat amb la coreografia sensorial participativa ‘Enbulement’. Així, aquest dimarts 9 d’abril, la dansa, la música i les imatges es van fer les ames i senyores de la plaça de Charles Darwin i van donar el tret de sortida a la cinquantena d’actes que se celebraran durant gairebé dos mesos.

La diversitat de propostes, que es reparteixen per tota mena d’espais i equipaments de la Barceloneta ajuden a “mostrar el dinamisme del barri i el compromís del seu teixit social”, expliquen des del consistori.

Un recull d’activitats

Entre el seguit d’actes programats, destaca la commemoració dels 30 anys de la creació del Centre Cívic Barceloneta, amb una exposició i una jornada festiva el 22 de maig.

Pocs dies abans, el divendres 17 de maig, es farà la ruta guiada La Barceloneta: història, arquitectura i art públic’, un recorregut pel barri de la mà d’especialistes en arquitectura que donaran a conèixer la història, el patrimoni i les peculiaritats urbanístiques d’aquesta zona de la ciutat.

El 29 d’abril se celebrarà el Dia internacional de la Dansa amb un altre recorregut guiat. De la mà de companyia La Quebrà, que guiarà els visitants per la Barceloneta, els carrers del barri es convertiran en l’escenari d’actuacions, performances i espectacles amb rerefons social.

El dissabte 4 de maig, se celebrarà un dels actes més esperats de les festes, la ‘Matinal de Primavera, Vine a la Repla!’, amb tallers, mostres, jocs infantils i familiars i actuacions de les entitats barcelonetenques.

Cartell de les Festes de la Primavera a la Barceloneta

Cartell de les Festes de la Primavera a la Barceloneta d’enguany. Foto: Ajuntament

A més, la Casa de la Barceloneta 1761, un dels espais culturals de referència del barri, acollirà l’exposició ‘Barceloneta 3D, una immersió en el passat’ que es podrà visitar del 4 de maig i fins al 15 de juny.

Coincidint amb la inauguració de la mostra, el mateix 4 de maig se celebrarà la segona edició de la Matinal Gegantera infantil. Després de l’èxit de l’any passat, els més petits podran tornar a endinsar-se en el món de gegants i capgrossos gràcies als tallers, les cercaviles i alguna sorpresa divertida.

Un altre dels plats forts d’aquestes jornades festives serà la trobada de gegants de la Barceloneta-Port Vell, que enguany arriba a la 32a edició. El pròxim 25 de maig, a partir de les 17 hores, els gegants es plantaran al Moll de la Fusta i després sortiran a fer una volta pel barri.

Pots consultar tota la programació d’actes de les festes aquí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram