dieta mediterrània

Foto: Freepik

La millor manera de prevenir l’obesitat és seguir la dieta mediterrània. És un consell que signaria qualsevol de les nostres àvies, però també és la conclusió de nombrosos estudis científics. La ciència, doncs, també està de part de la dieta mediterrània.

Aquest model d’alimentació augmenta la població de microorganismes beneficiosos que prevenen l’aparició d’alteracions derivades del sobrepès, en especial, la diabetis i les malalties cardiovasculars. És per aquesta raó que els científics consideren que la dieta mediterrània és molt útil per tractar o corregir els desequilibris propis de l’obesitat i les seves conseqüències.

La flora bacteriana de l’intestí, també coneguda com a microbiota, està formada per milers d’espècies de microorganismes. La majoria són positius, però a mesura que passen els anys es van perdent. La dieta mediterrània conté aliments que contribueixen a repoblar la flora bacteriana amb microorganismes beneficiosos per a la salut i molt necessaris, especialment per a les persones que pateixen una síndrome metabòlica que els fa engreixar, perquè aquestes persones presenten un desequilibri més gran en la proporció de bacteris.

Les claus

  • Oli: L’oli d’oliva és ric en vitamina E, betacarotens i àcids grassos que tenen propietats cardioprotectores.
  • Vegetals: Les fruites, les verdures i les hortalisses ens aporten vitamines, minerals, fibra i aigua.
  • Cereals: El pa, la pasta i l’arròs contenen carbohidrats molt necessaris per al dia a dia.
  • Peix: El peix és un aliment clau en la dieta i s’ha de consumir com a mínim un cop per setmana.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram