Benvolguts veïns i veïnes.

Tal com és obligat, us adreço aquestes paraules per presentar-me i per posar-me a la vostra disposició. Les circumstàncies han fet que Marga Marí-Klose hagi hagut de deixar la regidoria i jo arribo al Districte amb enorme respecte i conscient de la responsabilitat que suposa la gestió de les múltiples virtuts i també dels problemes de Nou Barris.

No és un districte qualsevol. Cap no ho és, de fet. Però Nou Barris és molt especial: barris de treballadors i treballadores, barris de lluita i reivindicació, barris de transformació sovint massa lenta, barris de diversitat i d’evocació de múltiples orígens, barris de somnis i a vegades de crues realitats.

Només trepitjar-lo, apareixen tres grans reptes que voldria compartir amb vosaltres. El primer és evident: cal millorar les infraestructures bàsiques del districte: mobilitat, accessibilitat, habitatge, espai públic, espais comunitaris, neteja i seguretat.

El segon és imperatiu: serveis socials, formació i empoderament personal per millorar els programes d’inserció laboral. És l’única manera de reduir els diferencials de renda amb la resta de la ciutat i, sobretot, de millorar la petjada vital dels veïns i veïnes.

El tercer impuls que apareix de manera immediata és trencar aquelles barreres invisibles que sovint separen Nou Barris de la Barcelona cosmopolita i central. Nou Barris ho té tot per dir i cal posar-ho en valor sense absurdes i innecessàries modèsties.

Ningú no té totes les solucions de problemes antics i profundament enquistats, però tots tenen resposta. Cal treballar-hi molt i fer-ho des de renovades complicitats. Ara és el moment de teixir-les i jo em poso a la vostra disposició per aconseguir-ho.

El govern de Nou Barris no és altra cosa que l’expressió de la vostra voluntat social i política. En això rau la legitimitat de les vostres exigències, i l’esforç i la dedicació que ens obliga a atendre-les.

Salut i progrés per a tots i totes.