Sorra Prospe Beach

Hi ha 40 tones de sorra a la plaça. Foto: Twitter: (@9bcomu)

Hi ha una platja urbana al barri de la Properitat, però no té mar i només existeix durant les tres setmanes que dura la Prospe Beach: la plaça Àngel Pestaña. Enguany l’esdeveniment se celebra entre l’1 i el 22 de juliol i ha omplert la plaça de 40 tones de sorra perquè els veïns puguin fer activitats de platja i esportives. La més popular de totes és el torneig de vòlei platja que, des que la Prospe Beach va néixer en el 1995, ha regalat atípiques imatges de veïns jugant entre blocs de pisos.

La celebració d’aquest any és una de les més importants de la història de l’esdeveniment perquè és la primera que es fa sense restriccions des que va esclatar la pandèmia. L’any passat, per exemple, el campionat de vòlei es va haver de fer al poliesportiu de Valldaura i sense la presència del que és l’essència de la Prospe Beach: la sorra.

Tothom que hagi participat o assistit a aquest especial esdeveniment sap que és molt més del que sembla de primeres: és espai de trobada veïnal amb una importància equivalent a la Festa Major. I és per això que han marcat tant les èpoques en les quals no s’ha pogut celebrar.

Més enllà de la pandèmia, també va tenir les coses difícils durant el govern de l’exalcalde Xavier Trias, quan retallades en inversions municipals van deixar la plaça sense sorra durant quatre anys. Tot i això, els veïns van continuar fent el torneig de vòlei a la plaça esperant, algun dia, que la sorra tornés al barri. També amb la certesa que demostrarien com la Prospe Beach pot sobreviure a tot.