Trilla, en una imatge d’arxiu. Foto: Laura Fíguls / ACN

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, considera que Barcelona i l’àrea metropolitana no ha d’entrar a la fase 1 aquest dilluns. “Jo crec que amb les dades que hi ha, si no hi ha un canvi especial, aquesta seria una opció a considerar i una opció força bona per posar sobre la taula si volem ser prudents”, diu Trilla.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha recordat que Barcelona i l’àrea metropolitana tenen pràcticament el doble de casos que la mitjana d’Espanya i concentra el 75% dels que hi ha a Catalunya. L’epidemiòleg creu que esperar una mica per entrar a la fase 1 “donaria més garantia que la possibilitat de rebrots es redueixi de forma important”.

Sobre la celebració d’esdeveniments, Trilla pronostica que no hi haurà aforaments plens fins ben entrada la tardor i ha qualificat “d’incongruent” que el ministre de Cultura no descarti els festivals d’estiu. En paral·lel, ha dit que és contradictori que es parli de la reducció d’alumnes a les aules i, al mateix temps, no es descartin els concerts d’estiu.