Foto: Gerard Vilà / ACN

Les eleccions del 14 febrer se celebraran enmig d’un context marcat per la pandèmia del coronavirus. És per aquest motiu que Nou Barris tindrà, de la mateixa manera que la resta de la ciutat, un dispositiu especial per garantir les mesures sanitàries.

Així doncs, el dispositiu inclou una ampliació del nombre de col·legis electorals i meses. Concretament, a Nou Barris hi haurà 41 col·legis electorals amb un total de 217 meses. Alguns d’ells seran seu de votacions per primera vegada, com ara l’Escola d’Hoteleria i Turisme o el Poliesportiu Municipal Virrei Amat. Són espais grans que permetran garantir la seguretat dels votants. En paral·lel, des de l’Ajuntament expliquen que des d’uns dies abans de les eleccions i durant la jornada electoral es reforçarà el servei de neteja per “garantir la higiene i desinfecció dels col·legis electorals i també dels entorns de cada punt de votació”.

ALLAU DE RECURSOS
La pandèmia ha fet que hi hagi hagut una allau de recursos de les persones que han estat convocades per formar part d’una mesa. Més del 25% dels convocats han demanat no anar-hi i molts recursos no s’han pogut tramitar encara. Malgrat això, el Govern assegura que en un 99% dels casos les meses estan garantides.