TMB fa un nou pas endavant contra la LGTBI-fòbia. Foto: Blanca Blay / ACN

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tindrà un protocol específic per a la lluita contra la LGTBI-fòbia a les xarxes de transport públic. Així ho ha anunciat aquest dilluns la seva presidenta, Rosa Alarcón, en un acte en què s’ha presentat una campanya de conscienciació coincidint amb el Dia Internacional de sensibilització contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El protocol serà complementari del que ja existeix per a l’assetjament sexual des del març passat i la voluntat és elaborar-lo amb la col·laboració de les associacions més representatives que treballen pel col·lectiu. La voluntat és que inclogui mesures concretes per a la prevenció, detecció i intervenció davant de conductes discriminatòries i fins i tot delictives.

Alarcón també ha presentat, juntament amb el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, una campanya que anima a denunciar qualsevol comportament discriminatori i posa a disposició dels afectats els canals d’emergències de les xarxes. El vídeo de la campanya, de trenta segons, s’està difonent al metro i als autobusos equipats amb monitors del sistema MouTV.

“Volem un transport públic amable, sense violències ni microviolències”, ha subratllat Alarcón. Per la seva banda, Rodríguez ha celebrat la campanya i que es treballi el primer protocol d’actuació concreta contra les discriminacions al transport.